Conceptdenken

Je hebt een plan. Een plan voor het nieuwe jaar. Een plan voor jouw bedrijf, jouw gezin, voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Of je wil een plan, een leidraad en een houvast. Je hebt wel 100 ideeën in je hoofd maar wanneer je ze beet wil pakken en er mee aan de slag wil, is dat toch lastiger dan je denkt.

Online vind je verschillende modellen om een plan te maken. Vragenlijsten die je kan invullen of je ideeën vastpinnen. Je begint vol goede moet, je typt, denkt en produceert een mooi plan.

Trots en voldaan kijk je naar het door jou gecreëerde document. Misschien bevat het wel concrete doelen of zelfs een planning. En nu?

Het gevaar bij mooie plannen, is dat het wel eens op een bureau kan blijven liggen of zelfs in een la verdwijnen! Hoe vaak pak je je plan erbij om te checken, reflecteren of het gewoon nog even door te lezen? Zijn de woorden die je hebt getypt eigenlijk ook wel wat je bedoelt? 

“Één beeld zegt meer dan 1000 woorden.” Het spreekwoord zegt het al. Mensen zijn over het algemeen beelddenkers. We onthouden beter in beeld. Beeld roept emoties op en we leggen sneller associaties. In beeld verstaan we elkaar bijna allemaal én we kunnen er een blik op werpen zonder dat we er een heel document bij moeten pakken.

We gaan jouw plan maken in een poster, aan de hand van verschillende beelden. Beelden die bij jou en je plan horen en die je zelf lading kan geven. De poster kan hangen waar je hem makkelijk “even” kan bekijken. Op de wc, kantoor, bij de spiegel in de badkamer of op de achtergrond van jouw telefoon. Op deze manier wordt jouw plan levend en ingeprent in jouw dagelijkse bezigheden. 

“Drawing is vision on paper” – Andres Loomis

We laten de woorden en de containerbegrippen los en gaan tekenen! 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven