MomCycle

Mom Cycle is hét landelijk netwerk voor ZZP’ers die ook mama zijn van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Waarom weer een ZZP netwerk?

Bestaande vrouwennetwerken, ondernemersnetwerken en ZZP verenigingen houden geen tot weinig rekening met het dagelijks ritme dat moeders met jonge kinderen hebben.

Mom Cycle richt zich bewust op jonge moeders om hen te helpen hun onderneming te starten, door te trekken naar een hoger level, of om als persoon te groeien binnen een veilige omgeving met like minded ZZP Mama’s die begrijpen in welke fase van jouw leven jij zit.

Mom Cycle biedt bijeenkomsten aan op tijden die passen binnen jouw opvangdagen schema en binnen de ontwikkeling van jouw kind. Een kind meenemen is altijd mogelijk in overleg met jouw cycle, een nanny regelen bij een bijeenkomst is in overleg met jouw cycle mogelijk, borstvoeding geven bij een bijeenkomst, digitaal aanwezig zijn omdat jouw kindje ziek is, dat soort voorzieningen biedt Mom Cycle ten opzichte van andere netwerken.

Waarom alleen mama’s?

Omdat deze groep vrouwen juist vanuit hun kracht zoveel zouden kunnen in deze lastige zorgjaren met kinderen, omdat het een verademing is om andere ambitieuze mama’s te ontmoeten die ook hun eigen weg gaan in hun ondernemerschap en het zijn van een mama in de huidige tijd. Ook helpt Mom Cycle om leden te ondersteunen in het creatief zijn qua anders werken: Kan wat jij doet nog digitaler? Kan jouw kind mee naar een afspraak? Alles in het teken van jouw ruimte nemen en flexibel zijn zodat het ondernemerschap ondanks huilende nachten, tanden, of andere mama uitdagingen toch door kan gaan.

Mag ik ook aansluiten wanneer mijn kinderen ouder dan 12 jaar zijn?

Nee. Mom Cycle is alleen voor moeders met kinderen die op de basisschool zitten of in de baby en dreumes leeftijd zitten. Dit om juist in die zwaardere zorgjaren vrouwen te ondersteunen in hun ondernemerschap.

Ik ben nog geen ZZP’er, wel mama, en overweeg te starten als ondernemer, ben ik dan welkom?

Dan ben je zeker welkom. Ieder potentieel lid krijgt een intake om een goede match te vinden. Ook starters brengen expertise binnen. Het idee is dat er een evenwicht is in elke cycle waarbij de groep als geheel elkaar omhoog kan trekken. Dat jij een starter bent hoeft dus geen probleem te zijn, wanneer jouw expertise en of persoonlijkheid de groep als geheel enorm kan helpen.

Wat is de kracht van Mom Cycle?

  1. Dat het lokaal is. Binnen 30 minuten rij afstand van jouw huis zodat jij op een opvangdag jouw kinderen kan brengen naar de kinderopvang en naar een toffe koffietent kan rijden om andere super mama’s te zien en van 9.30 – 11.30 kan sparren over jouw onderneming. Om vervolgens weer op tijd te zijn voor school, opvang, of een middag knallen voor jouw onderneming.
  2. Dat het samen met like-minded ZZP’ers is die dezelfde nachten en dagen hebben als jij. Je hoeft niks uit te leggen. Er zit geen druk op een paar minuten. Er is begrip voor elkaar en flexibiliteit. Omdat het moet en kan en echt nodig is in de eerste jaren van het moederschap. Hormonaal momentje? Geen probleem. Tegelijkertijd zijn het allemaal enorm ambitieuze jonge moeders die ondanks al die zware nachten, hormonen, bevallingen en zwangerschappen hun onderneming en hun persoonlijke groei hoog willen houden. En dus samen met jou willen knallen.

Wat krijg je voor een lidmaatschap van 180 euro ex BTW per jaar?

  • Toegang tot het jaarlijks landelijke congres van Mom Cycle tegen kostprijs. Een congres met super business opportunities om verder te groeien als ondernemer, met nanny service en de kans om jouw netwerk nog verder uit te breiden. Voor informatie over het volgende congres op 28 maart 2019 zie: https://www.ticketkantoor.nl/shop/momcyclecongres/nl
  • Een persoonlijke intake om jouw leerbehoefte en leerdoelen als individu in kaart te brengen zodat Mom Cycle jou gericht kan matchen. Centraal staat wat de talenten zijn die jij kan en wilt brengen en wat jij graag zou willen leren. Mom Cycle staat voor elkaar vooruit helpen. Het moet altijd een cirkel zijn, een uitwisseling van talent om samen te groeien.
  • Inspirerende interviews, video’s, persoonlijke coaching, tips via Instagram en via de mail of persoonlijk via video calls. Mom Cycle is te volgen via @mamazzp op Instagram waar ook via IGTV veel video’s worden geplaatst. Leden krijgen daarbovenop exclusief inspirerende video’s en interviews en tips van andere leden of inspirerende mama ondernemers of kanalen die interessant zijn om te volgen. Alles in het teken van groei van jouw ondernemerschap.
  • Mom Cycle volgt jouw ontwikkeling en stuurt bij wanneer jij persoonlijke coaching nodig hebt of aan een ander lid verbonden moet worden in de fase waarin jij staat. Zie het als een collega netwerk waarin we voor elkaar zorgen. Hierbij zijn de lokale contactpersonen een belangrijke factor en zorgt CEO Rebecca Slotboom voor een landelijke blik op waar talenten verbonden kunnen worden. Informatie wordt dus ook tussen cycles gedeeld. Heeft een regio een werktafel over branding waar regio 2 mee geholpen kan zijn dan wordt dit onderling gedeeld zodat we ook als landelijk netwerk alle groeikansen inzetten samen.
  • Naast individuele groei voelt Mom Cycle zich verantwoordelijk om zich in te zetten voor verbetering van het werkklimaat in Nederland voor jonge ouders. Mom Cycle werkt hard aan voorzieningen verbeteren in Nederland voor ouders, maar ook voor ondernemers die mama zijn. Denk aan voorlichting voor ondernemers over pensioenen en belastingen die meer op mama tijden gegeven zouden mogen worden, startersdagen of andere leermomenten voor ondernemers die wel een nanny service zouden kunnen gebruiken, flexplekken met opvang. Een missie waar Mom Cycle actief werk van maakt en lobbyactiviteiten richting andere ZZP netwerken, ondernemersnetwerken en overheidsnetwerken doet die nodig zijn hiervoor.  
  • Toegang tot een Cycle in jouw regio met like minded ZZP mama’s die samen komen binnen een ritme en frequentie die voor de groep werkt. Elke Cycle is maatwerk en wordt afgestemd op de behoeften van de groep. Is er nog geen Cycle dan helpt Mom Cycle jou om er een op te zetten en krijg jij daarbij de ondersteuning die jij nodig hebt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven