Naar bed, naar bed…

Heb jij dat ook? Van die rituelen met je kinderen? Hoe heerlijk ik het vind om overdag met ze te spelen en stoeien, net zo heerlijk vind ik het naar bed brengen. Natuurlijk hebben wij ook de nodige peuter-puber-perikelen en wordt er goed gerekt voordat ze naar bed gaan, maar als ze dan eindelijk liggen, is het heerlijk om er nog even bij te kruipen!

Voorlezen

Elke avond lezen wij onze jongens voor. Bijna 2 en 3 jaar zijn ze. Van mannetjes die in je buik wonen, tot heksen die chocola van nare dromen maken. Draken, heksen, Jip en Janneke, ze komen allemaal voorbij. Maar wat nu favoriet is, is de kinderatlas. Een groot boek met allemaal tekeningen waar ze nu bijna elke avond een wereldreis in maken. Driftig bladeren ze er samen in, om alle dieren die ze kennen aan te wijzen en de dieren de ze niet kennen te vragen.

Ze hebben allebei hun eigen kamer, beiden met een eigen thema. Helemaal aangepast met hun dieren dekbedovertrek. Ik vind het heel leuk om hun kamers echt eigen te maken en omdat ze zelf zo erg verschillen van zowel innerlijk als uiterlijk, doen hun kamers dat ook!

Sterrenbeelden

De oudste, is blond met blauwe ogen en geboren in maart. Zijn sterrenbeeld is vissen en hij heeft een kamer met allemaal zee-dingen. Zo hangt er een schildpad aan de muur en zwemt er en haai in zijn bed! Het is heel leuk om met ‘makkelijke’ dingen zoals een haaien dekbedovertrek, een kamer helemaal om te toveren. Eerst moest hij er een beetje van griezelen, die tanden op zijn kussen, maar al snel was het heel erg stoer!

De jongste heeft bruin haar en bruine ogen. Hij is geboren in augustus en is dus een leeuw. Hij heeft een kamer met leeuwtjes, klimplanten en dieren uit de jungle. Zo ligt hij samen met nóg een aapje heerlijk in bed!

Ook al hebben ze hun eigen kamer, ze spelen en slapen maar wat graag bij elkaar. Het is echt een feestje!

In samenwerking met SNURK Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven